nieuws

Leon Vermaire naar Katseveer*

Restaurant

Leon Vermaire, sous-chef van Restaurant Amber van executive chef Richard Ekkebus in Hongkong, komt terug naar Nederland. Hij wordt de rechterhand van Rutger van der Weel van sterrestaurant Katseveer in Wilhelminadorp.

Leon Vermaire naar Katseveer*

Leon Vermaire was voor zijn vertrekt naar Hongkong junior sous-chef bij het driesterrenrestaurant van Sergio Herman, Oud Sluis in Sluis. Hij werkte ruim 2,5 jaar onder leiding van Herman. De geboren Zeeuw (26) begint 13 april bij Katseveer in Wilhelminadorp. Hij vestigt zich weer in zijn geboortedorp Kapelle. Vermaire werkte voor zijn baan bij Oud Sluis twee jaar als chef de partie onder de hoede van Margo Reuten bij Da Vinci** in Maasbracht.

Thijs Meliefste

Vermaire volgt Thijs Meliefste op bij Katseveer. Deze chef begint in maart zijn eigen restaurant in het pand van voormalig restaurant ’t Veerhuis van Co Simmers in Wolphaartsdijk, Zeeland. Restaurant Meliefste opent volgende maand.

‘We weten het al een aantal maanden dat Vermaire naar Katseveer komt, maar moesten het stilhouden. Het is natuurlijk een jonge hond met veel ervaring. We hopen dat hij die kennis en ervaring met ons gaat delen. We hadden met Thuis Meliefste al zilver in huis, maar krijgen nu goud,’ zegt eigenaresse Jessica van der Weel. Ze runt de zaak samen met haar man en chef Rutger van der Weel. Ze zijn momenteel bezig met een restyling van hun restaurant en hopen dit eind maart af te ronden.

Reageer op dit artikel