nieuws

Online reserveren: 45 procent via laptop of pc

Restaurant

In 2014 vonden er 130 procent meer online restaurantreserveringen plaats dan in 2013. Het aantal reserveringen via de smartphone is in 2014 gestegen met 55 procent ten opzichte van het jaar ervoor. 45 procent van de online reserveringen gebeurt via laptop of vaste pc.

Online reserveren: 45 procent via laptop of pc

Dit blijkt uit het jaarlijks onderzoek van Couverts.nl, een online reserveringsplatform. Couverts.nl analyseerde de data van ruim 2000 bij Couverts aangesloten restaurants.

Van het totaal aantal online reserveringen bij Couverts komt nog steeds 45 procent binnen via de desktop computer, 30 procent via de app en 25 procent via de mobiele website van de dienst.

Volgens het onderzoek reserveert bijna zestig procent van de consumenten voor een etentje (57 procent), bijna veertig procent reserveert volgens Couverts online (37 procent).

De meeste online reserveringen vinden plaats tussen 15 en 17 uur. Vrouwen hebben de overhand als het gaat om online een tafeltje reserveren: 62 procent van de reserveerders is van het vrouwelijk geslacht.

Reageer op dit artikel