nieuws

Restaurant Baut gaat verder in Citroëngarage

Restaurant

Pop-up restaurant Baut, dat in 2012 in het voormalige Parool-gebouw aan de Amsterdamse Wibautstraat opende, sluit op 31 maart de deuren. Maar dit betekent niet het einde van de horecazaak: een nieuw tijdelijk onderkomen is gevonden in een oude Citroëngarage bij het Olympisch Stadion.

Restaurant Baut gaat verder in Citroëngarage

Bouwinvest heeft eind januari de panden gekocht, komend voorjaar opent Baut Zuid een restaurant van 1000 vierkante meter.

Eigenaar Michiel van der Eerde is blij met het nieuwe onderkomen: ‘Ik woon al 25 jaar in Amsterdam-Zuid’, zegt hij in Het Parool. ‘Wie kent het pand niet? Het biedt enorm veel mogelijkheden.’

In 2012 startte Baut in het voormalig Parool-gebouw in Oost als pop-up restaurant. Toen was al duidelijk dat het restaurant na twee jaar zou sluiten. De locatie in Zuid, naast het Olympisch Stadion, is ook tijdelijk van aard. Dit voorjaar en zomer opereert Van der Eerde in Zuid, na zes maanden sluit Baut voorgoed en keert hij terug naar de oude locatie op de Wibautstraat met een nieuw concept in het volledig gerenoveerde pand, waar in 2016 ook een vestiging van Student Hotel opent.

Reageer op dit artikel