nieuws

Supperclub verhuist naar Odeon

Restaurant

Pas net is bekend dat het pand van Odeon verkocht is, nu is ook de invulling rond: de Supperclub van Bert van der Ledens IQ Creative – dat op zoek was naar een nieuwe locatie – verhuist van de Jonge Roelensteeg naar de Singel.

Supperclub verhuist naar Odeon

Eerder deze week zei Michael van de Kuit nog mysterieus dat ‘het hartstikke leuk’ werd, maar dat hij nog even voor zich hield hoe de invulling van Odeon er uit zou zien. Hij kocht Odeon met zijn bedrijf Nedstede voor €3,3 miljoen van Amsterdam Village Company (AVC) van Paul Hermanides.

Nu maakt Supperclub bekend dat zij die invulling zijn. ‘De Supperclub zit 26 jaar op de huidige locatie’, zei Van der Leden eerder deze maand voor de camera van Misset Horeca. ‘Het huurcontract was op, maar dat konden we in goed overleg met de eigenaar steeds verlengen. We weten al vijf jaar dat er een dag zou komen dat Kronenberg Groep het pand zelf nodig zou hebben en dat wij moeten omkijken naar een nieuwe locatie.’

Die zoektocht was begin februari nog in volle gang. ‘We hebben hem nog niet. Maar er staan een paar theaters leeg, dus het zou zomaar een theater kunnen worden’, zei Van der Leden toen. Nadat Nedstede de aankoop van voormalig concertzaal Odeon vorige week bekend maakte, is het snel gegaan.

Lot uit de loterij

Volgens Supperclub, die op zoek was naar een locatie die minstens zo veel charme en historie uitademt als het huidige pand, is deze locatie een lot uit de loterij. ‘Met de verhuizing naar Odeon maken we een schitterende volgende stap’, zegt Van der Leden nu. ‘De centrale ligging, monumentale sfeer, en indrukwekkende ruimtes bieden oneindig veel mogelijkheden voor de Supperclub en al haar toekomstplannen.’

Het design zal door ontwerpbureau Concrete worden verzorgd. De komende tijd zal Supperclub – onderdeel van horecagroep IQ Creative – zich samen met Concrete gaan buigen over de invulling van het pand.

Ricardo van Ede

Saillant detail is dat eerder Ricardo van Ede zijn restaurant Ricardo’s in Odeon – toen nog eigendom van AVC – moest sluiten omdat het pand dicht ging vanwege de aanstaande verkoop. Hij ging vervolgens aan de slag bij IQ Creative en startte eind december restaurant Nevel. Nu zijn dus zowel het pand als de chef weer verenigd onder dezelfde eigenaar, maar gaan wel ieder hun eigen weg.

Bekijk hier een video-interview met Ricardo van Ede, en hieronder het interview met Bert van der Leden:

Reageer op dit artikel