nieuws

Eigen restaurant souschef Katseveer open

Restaurant

Thijs Meliefste, de voormalig souschef van restaurant Katseveer* in Wilhelminadorp heeft zijn eigen restaurant geopend. Restaurant Meliefste is begin maart van start gegaan in Wolphaarstdijk, in het pand waar voorheen ’t Veerhuis* van Co Simmers zat.

Eigen restaurant souschef Katseveer open

Thijs Meliefste (28) is over de eerste dagen zeer tevreden, zo laat hij Misset Horeca weten. ‘We serveren veel lokale en regionale producten. Ik wil werken met datgene wat de natuur biedt. We werken nu ook bijna alleen met menu’s. Ik loop mee naar tafel om aan tafel het verhaal achter de gerechten te vertellen. Er zit zo veel liefde in die producten, dat moet je aan gasten overbrengen.’

Over zijn ambities zegt de jonge ondernemer: ‘Ik wil een restaurant runnen waar de smaak van producten centraal staat. niet de financiële waarde. Een ui en een truffel zijn voor mij van evenveel waarde. Wij serveren lekker eten, voor een eerlijke prijs.’

Michelin

Wat betreft Michelin, wat komt dat komt, mensen vragen dat vaak aan ons en ik snap die vraag wel gezien mijn cv, maar ons doel is een goed draaiende onderneming. wat daarbij komt is leuk meegenomen, maar we willen blijven bij die lagere drempel. Gasten kunnen bij ons ook terecht voor alleen een drankje, bijvoorbeeld op het terras, maar de café functie krijgt natuurlijk niet de boventoon.’

Restaurant Meliefste serveert een vijfgangenmenu voor 45 euro. Sluitingsdagen zijn dinsdag en woensdag. Meliefste heeft vier tafels met linnen, de overige hebben geen linnen en zijn van robuust hout met stalen frame.

Thijs Meliefste was tot eind 2014 souschef bij Katseveer in Wilhelminadorp en Het Gebaar van Roger van Damme in Antwerpen, België. Beide restaurants hebben een Michelinster. Ook liep hij stage bij The Fat Duck in London dat drie Michelinsterren heeft. Recent keek hij nog twee weken in de keuken van het Noorse tweesterrenrestaurant Maaemo in Oslo van chef Esben Holmboe Bang.

Reageer op dit artikel