nieuws

Pop-up-restaurant op leegstaande locaties Breda

Restaurant

Pop-up restaurant Flourish doet zijn intrede in leegstaande panden in Breda. Met dit pop-up restaurant wil Danielle van Houtum, aandacht vragen voor hergebruik van materialen en locaties.

Pop-up-restaurant op leegstaande locaties Breda

Het ontwikkelen, opzetten en coördineren van restaurant Flourish is onderdeel van het afstudeerproject van Danielle van Houtum, studente International Real Estate and Facility Management van NHTV in Breda.

Recycling
Van Houtum wil aandacht schenken aan de wegwerpeconomie. In het pop-up restaurant wordt gebruikt gemaakt van co-creatie en up-cycling.

Gasten kunnen stoelen, borden en glazen doneren. Deze worden hergebruikt. In ruil hiervoor ontvangt de gast korting op zijn of haar diner-tickets. Gedurende het diner zullen de gedoneerde spullen terug te zien zijn in het pop-up restaurant.

Het concept biedt volgens Van Houtum een oplossing voor de grote leegstand in Breda. De exacte locaties van het pop-restaurant worden bekend gemaakt.

Erkenning
Van Houtum won met het project de publieksprijs tijdens de NHTV Entrepreneurship Award, een erkenning voor jong ondernemerschap.

Voor meer informatie, zie hier.

Reageer op dit artikel