nieuws

Restaurant Franse topkok Marc Veyrat getroffen door brand

Restaurant

Het restaurant van de Franse topkok Marc Veyrat is vannacht getroffen door brand. Zijn gerenommeerde restaurant Alpine Maison des Bois in Manigod in de bergen bij Annecy is door de vlammen verwoest.

Restaurant Franse topkok Marc Veyrat getroffen door brand

De brand ontstond afgelopen nacht om 02.00 uur in de linnenkamer. Daarna verspreidden de vlammen zich in rap tempo naar het dak. Ongeveer 60 brandweerlieden gingen het gevecht met de vlammen aan. Een van de brandweerlieden moest naar het ziekenhuis vanwege het inademen van rook.

Marc Veyrat snelde samen met de burgemeester van Manigod naar de brand. Hoe groot de schade is en of het restaurant weer opgebouwd wordt, is nog onduidelijk. De 64-jarige Marc Veyrat is een grootheid in Frankrijk. Hij was het die de maximale score van 20 punten in de GaultMillau behaalde.

Reageer op dit artikel