nieuws

Baan in horeca voor 250 man via nieuwe aanpak

Restaurant

Samen met ondernemers en investeerders gaat de gemeente Utrecht de komende 4 jaar 250 werkzoekenden tussen de 17 en 35 jaar aan het werk helpen in de horeca. Onder meer The Colour Kitchen, Rabobank en Start Foundation zijn bij dit project betrokken. 

Baan in horeca voor 250 man via nieuwe aanpak
Maandag 20 april tekenden de Rabobank Foundation en maatschappelijk investeerder Start Foundation, horecaondernemer The Colour Kitchen en de gemeente een  ‘social impact bond’, aldus wethouder Victor Everhardt in een brief aan de Utrechtse gemeenteraad. Dit meldt De Stad Utrecht.nl.

The Colour Kitchen

Rabobank Foundation en Start Foundation investeren een bedrag van ruim 700.000 euro in deze Social Impact Bond. Gemeente Utrecht en The Colour Kitchen hebben de afgelopen jaren op diverse locaties vaker mensen met een uitkering opgeleid en aan werk geholpen. Door deze investering kan de bestaande samenwerking op grotere schaal worden uitgebreid.

Voor deze samenwerking zijn meetbare afspraken gemaakt over het aantal behaalde diploma’s, het doorstromen naar werk en het behouden van werk. De gemeente betaalt de investeerders deels terug als die doelstellingen zijn behaald.

In de regio Utrecht-Midden is de horeca en dienstverlening een van de groeisectoren waar de komende jaren meer banen worden verwacht. De gemeente gaat de komende jaren meer van dit soort afspraken maken, waarin sociaal ondernemen de oplossing biedt voor maatschappelijke problemen.

Reageer op dit artikel