nieuws

Bart van Lieshout verkoopt Beddington’s

Restaurant

Bart van Lieshout heeft zijn restaurant Beddington’s in Amsterdam overgedaan aan Dieuwertje Gordijn en Thibault Casasole. Zij runnen nu op de locatie aan de Utrechtsedwarsstraat Bistrot des Alpes.

Bart van Lieshout verkoopt Beddington’s

Bart van Lieshout is gestart met een Event & Partycateringbedrijf onder naam Bart’s DiningPalace. Van Lieshout kocht Beddingston’s in de zomer van 2013 van de naamgever van het restaurant, Jean Beddington. Daarvoor was hij eigenaar van Le Pescadou in Amstelveen.

De nieuwe chef van Bistrot des Alpes is Thibault Casasole. De Fransman werkte in Amsterdam voor Dennis Kuijpers (Vinkeles*) en voor Onno Kokmijer (Ciel Bleu**). In 2010 start hij samen met zijn Nederlandse partner Dieuwertje Gordijn (eerder werkzaam bij Okura en Martin Air Catering) in Frankrijk hun eerste eigen restaurant, l’Alpage in Montmin. Vijf jaar later doen ze ditzelfde maar dan in Nederland, aan de Utrechtsedwarsstraat in Amsterdam. Ze hebben Beddington’s omgevormd tot een Frans chalet en omgedoopt tot Bistrot des Alpes.

De chef bereidt in zijn nieuwe restaurant typische gerechten uit de Savoie en inspireert zijn kaart op traditionele Franse keuken. Proef in Bistrot des Alpes gerechten als de kaasfondue, raclette, tartiflette en gratin de crozets en traditionele Franse gerechten als de entrecote, boeuf Bourguignon en blanquette de veau.

Reageer op dit artikel