nieuws

Bij Kees start met mobiel betalen

Restaurant

Gasten van restaurant Bij Kees in Zierikzee kunnen hun portemonnee thuislaten en afrekenen met hun smartphone. Het restaurant van eigenaar en chef-kok Kees Visser in Zierikzee is de eerste plek in Zeeland waar met een mobieltje kan worden betaald.

Bij Kees start met mobiel betalen

Kees Visser werkt voor het betalen met de mobiele telefoon met de Daalder-app: een e-wallet waarmee consumenten kunnen betalen.

Gebruikers zetten eerst geld op hun Daalder e-wallet. Vervolgens kan er betaald worden met de telefoon. De restauranthouder op zijn beurt heeft geen extra pinkastjes meer nodig en betaalt een fee per transactie.

Restaurant Bij Kees

‘Gasten kunnen vanaf hun tafeltje gelijk betalen, ze hoeven niet meer naar de kassa te lopen. En dat is snel, handig en efficiënt, ook voor mij als horeca-ondernemer,’ zegt Kees Visser.

De Daalder-app is een initiatief van de Amsterdamse start-up Daalder. Het bedrijf lanceerde de app recent na een proefperiode waarin honderden consumenten de app hebben kunnen testen bij een selectie van winkels en horeca-gelegenheden. Inmiddels is de gratis app ook officieel te gebruiken bij de bij de pilot aangesloten winkels. De Daalder-app draait op zowel Android als IOS.

Daalder is een mobiele betaalapp die werkt op iedere smartphone en niet gelieerd is aan een bank of telecombedrijf.

Betalen met mobiel

Betalen met je mobiel is wereldwijd aan een snelle opmars bezig. Zo betalen in de VS consumenten al in veel winkels met Google Wallet en Apple Pay en geeft volgens recent onderzoek een grote meerderheid van de Nederlandse telefoonkopers (87%) aan in de toekomst te willen betalen met hun smartphone.

In Nederland experimenteert tot nu toe naast Daalder alleen de Rabobank via dochtermaatschappij MyOrder en PayPal met mobiel betalen. Maar de Rabobank e-wallet is alleen beschikbaar voor de Samsung Galaxy S4 en de Samsung Galaxy Note 3.

Reageer op dit artikel