nieuws

Bokkedoorns Award voor Oerlemans en Overwater

Restaurant

Bokkedoorns Award voor Oerlemans en Overwater
Christel Oerlemans en Stephen Overwater

Christel Oerlemans (20 jaar uit Beverwijk) loopt stage bij Stempels in Haarlem en Stephen Overwater (22 jaar uit Amstelveen) is stagiair bij tweesterrenrestaurant Aan de Poel in Amstelveen. Deze twee winnaars mogen twee dagen stage lopen bij De Bokkedoorns en ook mogen ze er dineren.

De 7 koks en 8 gastheren/gastvrouwen die zich voor de Bokkedoorns Award hadden aangemeld kregen in februari introductielessen in restaurant De Bokkedoorns.

De koks moesten een hoofdgerecht bereiden van kalfsvlees met garnituur en een Hollandaisesaus (kan op 5 manieren mislukken!). De bediening moest aan tafel een kreeft snijden en er naar eigen inzicht een voorgerecht van maken, een bordje kaas samenstellen en daarbij een passende drank adviseren, een fles speciaal bier uitschenken, producten herkennen en vragen over het vak beantwoorden.

De prijsuitreiking vond woensdag 15 april plaats op het Nova College aan de Zijlweg in Haarlem.

Foto:Michel van Bergen voor Nova College

Reageer op dit artikel