nieuws

Bonden betichten Van der Most van opportunisme

Restaurant

FNV Horeca en CNV Vakmensen beschuldigen Hennie van der Most van hotel-restaurant De Koperen Hoogte in Zwolle van opportunisme. Van der Most heeft volgens de bonden sinds hij bekendmaakte dat De Koperen Hoogte per 1 juli gaat sluiten, geen vinger uitgestoken om zijn personeel een fatsoenlijk sociaal plan te bieden of te helpen aan een nieuwe baan.

Bonden betichten Van der Most van opportunisme

De bonden verdenken Van der Most ervan dat hij koste wat kost onder de wettelijke transitievergoeding uit wil die per 1 juli 2015 in werking treedt. Deze regeling bepaalt dat medewerkers die langer dan twee jaar in dienst zijn geweest bij ontslag een bepaalde vergoeding van de werkgever krijgen.

Eind vorig jaar maakte de horecaondernemer bekend dat het watertoren-hotel/restaurant langs de A28 bij Zwolle zou sluiten vanwege tegenvallende resultaten en dat alle 55 medewerkers ontslagen zouden worden. De bonden werd voorgehouden dat hij er alles aan zou doen zijn medewerkers netjes achter te laten en te helpen met een nieuwe baan binnen of buiten het Van der Most-netwerk. Daarvan is volgens hen echter niets terechtgekomen.

FNV Horeca-bestuurder Marco Bouma: ‘Het is duidelijk dat Van der Most zo goedkoop mogelijk van zijn werknemers af wil komen. Hij investeert op geen enkele wijze in werknemers die zich jarenlang hebben ingezet voor De Koperen Hoogte. Het personeel krijgt helemaal niets, ook geen begeleiding naar ander werk. De mensen worden als grof vuil aan de kant gezet.’

Middels het aanbieden van een petitie heeft een groep betrokken medewerkers van De Koperen Hoogte – samen met horecavakbonden FNV Horeca en CNV Vakmensen – donderdagochtend 9 april Van der Most opgeroepen alsnog zijn verantwoordelijkheid te nemen.

 

Reageer op dit artikel