nieuws

Westerveld slaagt voor Meesterproef

Restaurant

Casper Westerveld, maître van sterrestaurant Vinkeles in The Dylan, Amsterdam, heeft op 21 april met succes de Meesterproef voor SVH Meestergastheer afgelegd. Westerveld wordt binnenkort geïnaugureerd als 42e SVH Meestergastheer. Restaurant Vinkeles beschikt dan met SVH Meesterkok Dennis Kuipers over twee SVH Meesters.

Westerveld slaagt voor Meesterproef

De proef werd afgenomen door SVH Meestergastheer Eduard van der Toolen (ROC Mondriaan in Den Haag) en Leon IJpelaar (FG Foodlabs in Rotterdam). De commissie zegt terug te kijken op ‘een meesterlijke dag waarbij niets aan het toeval werd overgelaten’.

Westerveld wordt geroemd om zijn oog voor detail, zijn persoonlijkheid en zijn kennis van zowel de bedrijfsvoering als de wijn/spijscombinaties. Hij werkt sinds 2006 bij restaurant Vinkeles. Daarvoor was hij werkzaam bij La Rive in het Intercontinental Amstel Hotel en bij Vossius.

Westerveld: ‘Het is een uitdaging om elke avond alle gasten te verrassen met onze service. Een groot deel van onze gasten is internationaal en culinair ervaren en bereisd. Ze zijn gewend aan luxe en comfort; aan ons de mooie uitdaging hen precies op maat en naar tevredenheid te bedienen. Laten zien dat we vereerd zijn dat ze ons hebben gekozen uit zo’n breed aanbod aan mooie restaurants.’

SVH Meestertitels


SVH beheert namens de horecabranche sinds 1980 de vijf SVH Meestertitels (SVH Wijnmeester, Meesterkok, Meestergastheer, Meesterschenker en Meesterijsbereider). Het is de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de horeca kan behalen.

Reageer op dit artikel