nieuws

Jacob Jan Boerma*** pleit voor verbetering kwaliteit restaurantsector

Restaurant

Driesterrenchef Jacob Jan Boerma breekt een lans voor kwaliteitsverbetering in de gastronomie. Dat heeft hij bekend gemaakt op 13 april in het FrieslandCampina Innovation Centre in Wageningen tijdens een exclusieve masterclass.

Jacob Jan Boerma*** pleit voor verbetering kwaliteit restaurantsector

De driesterrenchef is gasthoofdredacteur van het Hollandia Idee! Magazine. Hollandia is een merk van FrieslandCampina. Hollandia gebruikers kunnen komende maanden sparen voor een masterclass van Boerma. Hij stelt verschillende recepturen beschikbaar, om zijn kennis te delen en zo de kwaliteit van de gastronomie verder te ontwikkelen.

Kwaliteit
Boerma en Hollandia gaan samenwerken om de Nederlandse gastronomie te versterken en in binnen- en buitenland beter op de kaart te zetten. ‘De gastronomie wordt beter op het moment dat leveranciers beter worden maar ook unieker. Als dat verbetert, valt er nog steeds wat te verdienen in de horeca. Kwaliteit heeft namelijk niets met prijs te maken’, aldus Boerma. Volgens de topchef is de unieke identiteit van zijn keuken de balans tussen een zuurtje en frisheid. ‘De tong is de basis van alle belevenissen.’

Masterclasses
De driesterrenchef en Hollandia bieden masterclasses aan om de Nederlandse keuken verdere invulling te geven. Wouter van Laarhoven geeft namens het merk Debic een workshop. Door middel van een spaarprogramma kunnen chefs sparen voor deze exclusieve masterclasses. Hollandia en Debic richten zich op de Nederlandse Gastronomie.

Klik hier voor de fotoreportage.

Reageer op dit artikel