nieuws

Restaurant One krijgt eigen moestuin

Restaurant

De gasten van One in Roermond krijgen binnenkort gerechten met verse ingrediënten geserveerd rechtstreeks uit de moestuin van het restaurant. Het college van B en W gaf 14 april toestemming tot verhuur van de grond voor de moestuin aan het sterrenrestaurant.

Restaurant One krijgt eigen moestuin

De ervaring die de chefs van restaurant One opdeden toen ze vorige zomer experimenteerden met een bescheiden kruiden- en bloementuin voor het restaurant, smaakte naar meer. Eigenaar en chef-kok Edwin Soumang is dan ook blij dat hij een aan het restaurant grenzende 1000 vierkante meter grote groenstrook mag gaan inrichten als moestuin.

Soumang: ‘We hebben ervaren dat de producten die we zelf kweken echt beter smaken. Bovendien kun je ze nergens verser krijgen dan uit eigen tuin. We liepen al langer rond met dit idee voor een grotere moestuin. Mede door bemiddeling van wethouder Raja Fick-Moussaoui wordt het nu dan eindelijk waarheid.’

Historische Groentehof

Soumang: ‘Volgens Jac Nijskens van de Historische Groentehof in Beesel is de grond uitstekend. Hij gaat onze moestuin aanleggen en houdt daarbij rekening met wat bij onze keuken past. Er komt een groente- en kruidentuin, we zaaien eetbare bloemen en er komen fruitbomen en -struiken. Eind mei, begin juni, als er wat meer te zien is in de tuin, gaan we hem officieel openen.’

SKD Vastgoed vond het idee voor de moestuin een prachtig initiatief en liet namens de Roerdelta Projectontwikkelingsmaatschappij de grondwerkzaamheden uitvoeren. Soumang is blij dat hij zijn plannen voor een eigen moestuin zo dicht bij het restaurant kan uitvoeren. Edwin: ‘We lopen nu zo van de tuin naar de keuken. Ideaal!’

 

Reageer op dit artikel