nieuws

Restaurant Rijks: chefs koken met leermeesters

Restaurant

In het restaurant van het Rijksmuseum, Rijks in Amsterdam, koken de drie chefs, Joris Bijdendijk, Wim de Beer en Jos Timmer samen met hun leermeesters. De drie chefs koken samen met Jacques Pourcel (Jardin des Sens, Montpellier), Erik van Loo (Parkheuvel, Rotterdam) en Chris Naylor (Vermeer, Amsterdam).

Restaurant Rijks: chefs koken met leermeesters

Zondag 26 april 2015 staat RIJKS®, het restaurant van het Rijksmuseum, in het teken van de leerling en zijn meester. Chefs Joris Bijdendijk, Wim de Beer en Jos Timmer verwelkomen hun leermeesters Jacques Pourcel (Jardin des Sens, Montpellier), Erik van Loo (Parkheuvel, Rotterdam) en Chris Naylor (Vermeer, Amsterdam) in de keuken.

Meesters en leerlingen bereiden deze avond ieder één gerecht, samen zes gangen. Er is plek voor 120 gasten. General manager van het Rijks is Loek Beeren. De koppeling van museum en restaurant wordt vaker benadrukt door het Rijksmuseum. Zo was Margot Janse de eerste gastchef van het Rijks en zei liet zich inspireren door de werken van Hollandse meesters die in het Rijksmuseum hangen.

Vermaat
Naast Rijks beschikt het Rijksmuseum ook over een café (met lunchkaart), drie espressobars in het Rijksmuseum en één espressobar in de tuin. Vermaat is exploitant van alle horeca van het Rijksmuseum.

Bekijk hier foto’s van Restaurant Rijks en gastchef Margot Janse.

Reageer op dit artikel