nieuws

Roermond podium van internationaal JRE Congres 2015

Restaurant

Een internationaal gezelschap van 270 jonge top-chefs, afkomstig uit twaalf Europese landen, streek op 19 en 20 april neer in Roermond. De stad was twee dagen lang het podium van het veertiende internationale JRE Congres 2015.

Roermond podium van internationaal JRE Congres 2015

Iedere twee jaar ontmoeten jonge, talentvolle chefs (tussen de 23 en 49 jaar oud) die lid zijn van de Jeunes Restaurateurs d’Europe (JRE) elkaar op een bijzondere locatie in Europa, waarbij telkens een ander land als gastheer optreedt. Dit jaar was de eer aan de Nederlandse afdeling om deze culinaire happening te morgen organiseren.

Burgemeester Rianne Donders van Roermond gaf zondagmiddag het startschot voor het evenement. Al op het bordes genoten de gasten van een aperitief en culinaire hapjes verzorgd door de Nederlandse Table d’Honneur-leden. Hierna vervolgde het gezelschap te voet de weg naar restaurant One voor een Welcome Party.

Maandagochtend waren de Kruisgangen het decor voor het gezamenlijke ontbijt, waar de gasten werden getrakteerd op typisch Nederlandse regionale specialiteiten, om vervolgens via de Carolus-kapel richting Munsterkerk te gaan. Daar werd de conferentie ingezegend.

The Dutch Masters

Als architect van onder andere het Rijksmuseum leidde een virtuele Pierre Cuypers het congresthema The Dutch Masters in. Eén van de topics was de presentatie door voorzitter Ramon Dios over het nieuwe JRE-manifest. Daarnaast waren er toespraken van Michael Ellis (CEO Michelin), Rob Baan (Koppert Cress) en Emiel Laeglandt (internationaal marketeer).

’s Middags werd het toneel verlegd naar Kasteeltje Hattem voor de Taste of Holland Foodfair, waar de genodigden kennismaakten met een keur aan Nederlandse specialiteiten.

Galadiner

Het futuristische Yumble was het decor voor het galadiner. In een strakke, witte ambiance met speciale verlichting serveerden de dertig Nederlandse JRE-leden hun collega’s een scala aan amuses, met aansluitend een menu samengesteld uit producten van Nederlandse bodem.

De gerechten waren creaties van de JRE-sterrenchefs Xiao Han Ji (Hanting Cuisine, Den Haag), Laurent Smallegange (Spetters, Breskens), Jan Marrees (Bretelli, Weert), André Gerrits (’t Amsterdammertje, Loenen aan de Vecht) en Edwin Soumang (One, Roermond). Ceremoniemeester van de avond was Lex Gasseling (Fris, Haarlem).

Reageer op dit artikel