nieuws

Stephan Nijst aan de slag bij De Eetclub

Restaurant

Stephan Nijst staat achter de kachel van het nieuwe restaurant De Eetclub in Scheveningen. Voor Nijst een bekende locatie aan de Hellingweg. Eerder stond hij op dezelfde locatie te koken in wat toen At Sea heette van mede-eigenaar Paul van Waarden.

Stephan Nijst aan de slag bij De Eetclub
Stephan Nijst (foto Facebook)

De Eetclub (open op 1 mei)  is van Evert-Jan van der Gun,  een bekende horecaondernemer die ook de scepter zwaait over Lof der Zotheid in Den Haag en Voorburg.

De Eetclub op het menu
De Eetclub met als ondertitel ‘Fish Meat(s) Music’ is zowel bar, loungeplek als restaurant. Kenmerkend voor het nieuwe interieur zijn de 37 gordijnen met daarop foto’s geprint van Scheveningen. Op de kaart een zee-menu (gegrilde dorade filet met Hollandse asperges, gedroogde ham en aardappel crème met beurre noisette) en een land menu (oa runderbavette van de BBQ met duxelle van paddenstoel, gekonfijte aardappel, jus met peterselie en citroen) met keuze voor de gast uit drie, vier of vijf gangen voor respectievelijk 30, 35 of 42,50 euro. De Eetclub serveert geen lunches, wel is er de ‘Eetbar’ met bistro gerechten zoals charcuterie uit eigen keuken en hotdogs op receptuur gemaakt voor Nijst.

Nijst werkt bij De Eetclub met dezelfde vier jongens in de keuken als bij At Sea. ‘Na het faillissement gingen zij allemaal hun eigen weg. We bleven contact houden en toen de plannen voor dit restaurant tot stand kwamen, wilde iedereen weer terug komen. Heel prettig. We starten toch een nieuw concept en het helpt enorm wanneer je al als team in de keuken staat.’

De Eetclub heeft de voormalige ruimte van de jachtclub ingelijfd. Nijst: ‘We hebben een zitgedeelte met 40 stoelen, maar ook zo’n twintig loungebedden. De inrichting is wel volledig op de schop gegaan. Het is nu heel nautisch ingericht. Nijst geeft aan rustig van start te gaan met de Eetclub. We willen een goede kwaliteit neerzetten. En daarin is Evert-Jan een heel goede inspirator. Ik heb de vrije hand in de keuken, maar moet natuurlijk wel financiële verantwoording afleggen.

Nijst laat op Facebook weten ‘blij te zijn op z’n ouwe stekkie in een nieuw jasje.’ Hij kent de locatie van De Eetclub in de haven van Scheveningen goed. Hij stond op diezelfde plek achter de kachel van restaurant At Sea van Paul van Waarden dat vanwege faillissement haar deuren moest sluiten.

Choix du Chef
Daarvoor werkte Nijst bij De Knip in Voorschoten. Hier kwam hij terecht na het faillissement van zijn eigen restaurant, Choix du Chef. Met deze zaak in Den Haag nam Nijst eerder deel aan Mijn Tent is Top.

 

Reageer op dit artikel