nieuws

SVO vakopleiding food start koksopleidingen in Houten

Restaurant

SVO vakopleiding food start in samenwerking met Culinair Centrum Beverwijk (CCB) vanaf september 2015 met de mbo Koksopleiding en de mbo Koksopleiding Plus op de nieuwe SVO-opleidingslocatie in Houten.

SVO vakopleiding food start koksopleidingen in Houten

Vanaf de eerste dag gaan studenten actief aan de slag in de keuken onder begeleiding van ervaren vakdocenten. Tijdens de koksopleidingen leren ze snij- en bereidingstechnieken. Er wordt altijd gewerkt met versproducten. ’s Avonds opent het restaurant in de school en wordt gasten een viergangenmenu aangeboden, bereid en geserveerd door de studenten.

De Koksopleiding Plus geeft studenten extra verdieping. Ze gaan er direct op hoog niveau aan de slag met kooktechnieken en worden getraind op persoonlijke vaardigheden. Tijdens Masterclasses wordt extra veel aandacht besteed aan vaktechnieken, zoals het bewerken van vlees en vis, maar ook patisserie en wijn/spijscombinaties.

Open dagen

Op 28, 29, 30 april en 16 mei kunnen bezoekers letterlijk een kijkje in de keuken nemen. Belangstellenden kunnen kennismaken met studenten en docenten. Ze krijgen een rondleiding en kunnen beleven wat een koksopleiding inhoudt. Bezoekers zijn welkom tussen 11.00 en 20.30 uur, bij SVO aan de Sleepboot 2 in Houten.

Reageer op dit artikel