nieuws

The Seafoodbar krijgt tweede Amsterdamse vestiging

Restaurant

De tweede vestiging van The Seafoodbar opende 19 maart in Amsterdam. Na het succes van de eerste vestiging in de van Baerlestraat besloot eigenaar Fons de Visscher uit te breiden. Designbureau ESTIDA realiseerde het project.

The Seafoodbar krijgt tweede Amsterdamse vestiging

Het nieuwe restaurant is geopend aan het Spui in Amsterdam. De Seafood bar biedt naar eigen zeggen dagverse, 100 procent verantwoorde vis aan in een casual dining setting. De witte lampen, witte tegels, on-gestucte wanden, stalen frames, hout en open ruimte komen ook terug in de nieuwe vestiging.

ESTIDA
Vanwege de omvang van het project, werd interieurontwerpbureau ESTIDA benaderd. Het bedrijf is al jaren leidend op het gebied van horeca inrichting. In het pand zijn hoogteverschillen aanwezig. Daarom is er voor gekozen om deze per segment in te delen. Hierdoor is er meer functionaliteit toegevoegd aan de ruimte, aldus ESTIDA.

Inrichting
De Oysterbar is gevestigd op straatniveau. Op het tweede niveau, dat tachtig centimeter hoger ligt, bevindt zich de drankenbar. De Seafoodbar is gelegen op niveau drie en het vierde en tevens hoogste niveau is het restaurantgedeelte. Vanaf de straat is het mogelijk om de verse producten in de koeling te zien liggen. Om de vis zo optimaal mogelijk te houden is er gekozen voor een innovatieve Cool-Spot technologie die in de koeling is toegepast. Dit moet voor een juiste tempratuur en luchtvochtigheid zorgen. Deze cool-spot technologie zou de kwaliteit en levensduur van het product verhogen.

Reageer op dit artikel