nieuws

Asperges eten uit een zak

Restaurant

Aspergetelers kunnen opgelucht ademhalen. Na de slechte weersomstandigheden en de langdurige kou, ligt het witte goud dan toch in de winkels. Tijdens een proeverij van Happtoe.nl, introduceerde eigenaar Robert de Groot zijn nieuwe manier van asperges bereiden.

Asperges eten uit een zak

De eigenaar van restaurant Brazz in Vianen vindt graag nieuwe combinaties uit. De Groot stuntte al eerder met gerechten met mosselen en pekingeendkroketten, zo laat hij weten aan De Telegraaf.

Bereiden
Nu zijn de asperges aan de beurt. Hij bedacht een andere manier van bereiden, namelijk in een papieren zak. De asperges worden dun geschild en daarna met een stuk of veertien in een zak in de oven gelegd, op 180°C graden. De bedenker verklaart aan de Telegraaf dat het wel afhangt van de oven en de grootte hoe lang ze moeten garen.

Nieuwe zak
Een boterhamzak voldoet niet aan de eisen. De Groot ontwikkelde een speciale zak die rechtstreeks bij de telers gekocht kan worden. Binnenkort is het ook mogelijk deze online te bestellen.

Reageer op dit artikel