nieuws

Baskisch restaurant uitgeroepen tot beste van Europa

Restaurant

Het Baskische restaurant Azurmendi is verkozen tot het beste restaurant van Europa in de vierde editie van de Top 100 Europa door het foodblog Opinionated About Dining. De Librije bekleedt in deze ranglijst de 18de plaats.

Baskisch restaurant uitgeroepen tot beste van Europa

In de top tien staan naast Azurmendi nog drie Spaanse restaurants, te weten: Restaurant Quique Dacosta van de gelijknamige chef in Denia (Alicante), Diverxo in Madrid van chef David Muñoz.

Nederland is in deze lijst verder karig vertegenwoordigd. Naast de Librije vinden we op plaats 41 Pure C. In de lijst Just Missed, vanaf plaats 100, die dit jaar voor het eerst werd samengesteld, treffen we enkele andere Nederlandse namen aan zoals Inter Scaldis op 103, De Kromme Watergang op 130, De Leest op 145, Beluga op 198 en Ron Gastrobar op 200.

 

 

Reageer op dit artikel