nieuws

Benefietdiner in Maastrichtse tunnel A2

Restaurant

Voordat de tunnel van de A2 onder Maastricht, die nu in aanbouw is, voorgoed het domein wordt van langsrazende auto’s, wordt er in september éénmalig een bijzonder diner geserveerd. De opbrengst van de benefietavond komt ten goede aan twee Ronald McDonaldhuizen.

Benefietdiner in Maastrichtse tunnel A2

Hij wordt pas eind 2016 in gebruik genomen, maar het eerste wapenfeit voor de tunnel die de A2 onder een deel van Maastricht door leidt, vindt al deze zomer plaats.

Zo’n 600 gasten kunnen op 12 september aan een van de 75 tafels aanschuiven die als een lang lint in de A2-tunnel gezet zullen worden. Voor de organisatie van de avond is een stichting opgezet: (t)Huis in de Tunnel.

Het diner is onderdeel van een benefietgala waarvan de opbrengst ten goede komt aan twee Ronald McDonaldhuizen in Limburg.

Sterrenrestaurants
‘We willen het geheel een zo huiselijk mogelijke sfeer geven’, zegt Robert Hoogenboom van (t)Huis in de Tunnel op Gezien.nl. Voor het culinaire deel van de avond gaat de stichting koks van sterrenrestaurants uit de regio vragen of ze willen meedoen. Ook zijn een cateraar en een landelijke hotelketen met een vestiging in de buurt betrokken.

Om de avond mogelijk te maken, hebben ook de bouwers van de tunnel hun medewerking moeten geven. Dit is het enige evenement dat ze toestaan tijdens de bouw, die aan de noordkant zelfs enige dagen stil komt te liggen om het opbouwen van het eendagsrestaurant mogelijk te maken.

Reageer op dit artikel