nieuws

Chef zet receptvideo’s in als marketingmiddel

Restaurant

Chef-kok Sieberen Meerema van restaurant en hotel Quartier du Port in Rotterdam benadert zijn gasten via een nieuwe website Siebfood met receptenvideo’s.

Chef zet receptvideo’s in als marketingmiddel

Volgens Meerema heeft hij met Siebfood een nieuwe manier gevonden om gasten te trekken. ‘We zitten in een nieuw tijdperk en dat moet je gebruik maken van de moderne middelen. Ik laat zo heel inzichtelijk zien wat ik ben en wat ik doe.’ Hij ziet Siebfood als marketingmiddel om gasten te bereiken. ‘We moeten niet te afhankelijk zijn van reserveringssites waarvoor we commissie betalen. We moeten authentiek blijven. Dit is trendsettend.’
Youtubekanaal
Via video’s op een eigen youtubekanaal, lanceert hij wekelijks een film en een blog. Zo leert Sieberen Meerema zijn gasten op een toegankelijke manier hoe ze gerechten kunnen maken. ‘Ik geef ze praktische tips hoe ze thuis aan de slag kunnen.’
Het gaat om video’s zoals het maken van ravioli met mozzarella en basilicum en een moederdagtaart van merinque met zomerfruit.
Lasagne
Van gasten die Meerema via zijn kookschool heeft, krijgt hij steeds vaker het verzoek om zijn recepten te delen via de video’s. Toen hij zag dat zijn zoon lasagne maakte aan de hand van on line video’s, kwam hij op het idee voor Siebfood.
Inmiddels draaien de video’s een maand op proef. Voor de financiering werkt Meerema samen met Schmidt Zeevis, poelier Rob Treuren en Norbert Irish Beef.

Reageer op dit artikel