nieuws

Failliet Beukenhof valt uit de Horeca Top 100

Restaurant

Naast vier nieuwkomers, zijn er dit jaar vier afvallers in de lijst van grootste merken en bedrijven in de horeca. Koetjes en Kalfjes/De Beukenhof, De Zeeuwse stromen, Wonders Eten en drinken en Univacance Groep vallen uit de lijst.

Failliet Beukenhof valt uit de Horeca Top 100

Opvallend is het wegvallen van de nummer 84 van vorig jaar: De Beukenhof en de keten Koetjes en Kalfjes. Een faillissement in de herfst van 2014 betekende het einde voor het bedrijf van ondernemer Erwin Rozendal dat tien vestigingen en €9,4 miljoen telde in onze lijst van 2014. Rozendaal meldde toen al dat de marges onder druk stonden en dat hij een omzetdaling van 10 procent voorzag. Het faillissement zag hij toen niet aankomen.

Verpacht
Nu laat hij ons weten dat hij ‘step by step’ terugkomt en dat de oorzaak voor het faillissement ‘in verschillende onderdelen’ zit. Inmiddels heeft Rozendal in 2014 twee Koetjes en Kalfjes verkocht en er één verpacht. Verder draait er nog een Amsterdamse Koetjes en Kalfjes-vestiging in Amsterdam door.

Teruggekocht
De inventaris van De Beukenhof heeft Rozendal inmiddels teruggekocht van de curator. Het pand heeft hij nu in eigen beheer met financiers. ‘We gaan kijken wat de toekomst doet’.

Afgeslankt
Wonders (96 in 2014) was vorig jaar al de grootste daler en Paul de Wit laat weten niet meer zicht te hebben op hoe zijn inmiddels afgeslankte bedrijf er voor staat. De Zeeuwse stromen (95 in 2014) en Univacance (99 in 2014) vallen er net uit door hun (lagere) omzetcijfer.

» Bekijk hier de ranglijst Horeca Top 100 2015

Reageer op dit artikel