nieuws

Nieuwe voorzitter Gastvrijheidsgilde

Restaurant

Ferdie Olde Bijvank is de nieuwe voorzitter van het Gastvrijheidsgilde Nederland. Hij volgt Ton Ververs op. Alle bestuursleden van het gilde stelden eind vorig jaar hun zetel ter beschikking om een koerswijziging van het Gilde mogelijk te maken. Ververs is herkozen tot algemeen bestuurslid.

Nieuwe voorzitter Gastvrijheidsgilde

Met het nieuwe bestuur gaat het gilde een nieuwe koers varen, zo laten ze weten in een persbericht. De belangrijkste wijziging is verbreding van het gilde door gastvrijheid bij het volledige Nederlandse bedrijfsleven op een hoger peil te krijgen. Het nieuwe bestuur is 18 mei op de ledenvergadering geïnstalleerd.

Bedrijfsleven
Het nieuwe bestuur bestaat uit professionals uit het bedrijfsleven die beroepsmatig direct of indirect te maken hebben met het uitdragen van gastvrijheid:

Anthony van der Klis (iMarQ),
Peter Hans Mastboom (Mastboom.pro),
René Drost (Bureau HTM),
Roy Voogd (Profound Groep),
Yvonne van der Kroft (Etiquette a la carte),
Peter van der Mark (Aicon),
Gerard Pabst (Raedsheeren),
Ton Ververs  Bibelot),
Ferdie Olde Bijvank (FOB Services).
Ferry Nijhof (Giesbers Communicatie) staat het bestuur bij voor communicatieprojecten.

Gastgericht werken
Voorzitter Olde Bijvank is blij met de samenstelling van het nieuwe bestuur. ‘Gastvrijheid loont in de horeca en in alle andere branches waarin dienstverlening een rol speelt. Zoals bij de overheid, in retail en in de gezondheidszorg. Het Gastvrijheidsgilde schrijft niet voor, maar wil werkend Nederland laten zien dat gastgericht werken op vele vlakken direct profijt oplevert. En dat is waar het Gastvrijheidsgilde voor staat’, aldus de nieuwe voorzitter.

Oude bestuur
Het oude bestuur heeft eind vorig jaar besloten hun zetel ter beschikking te stellen om de koerswijziging mogelijk te maken. De vrijwillig  afgetreden bestuurders zijn Ton Ververs, Laura de la Mar, Rob Franken, Jac Wezenbeek, Ron van Dinteren, Paul Udo en Mark Scheffers.

 

Reageer op dit artikel