nieuws

‘Foodography’ wordt straks internationaal aangeboden

Restaurant

Een restaurant in Tel Aviv heeft een concept bedacht voor mensen die graag foto’s van hun voedsel op het sociale medium Instagram plaatsen. Door middel van ‘Foodography’ wordt de maaltijd op een speciaal Instagrambord gebracht.

‘Foodography’ wordt straks internationaal aangeboden

De borden hebben verschillende kleuren, speciaal om elk gerecht zo mooi mogelijk te laten zijn voor op de foto’s, meldt het Algemeen Dagblad. Volgens Mail Online heeft het bord daarnaast een camerastandaard waar de telefoon van de gebruiker in kan worden gezet voor het optimale resultaat.

Het concept is bedacht naar aanleiding van food porn, de drang om foto’s van eten te delen op sociale media. Carmel Winery, een Israelische wijnerij heeft het concept ontwikkeld en in februari uitgevoerd in samenwerking met Catit, het restaurant die de borden serveert.

Advies fotograaf
Erg goedkoop is de ervaring niet. Deelnemers leggen omgerekend zo’n 130 euro neer voor een uur, daarbij inbegrepen zit wel het voedsel en advies van een fotograaf, gespecialiseerd in het fotograferen van eten. De bedenkers van het concept hebben plannen om Foodography ook internationaal aan te bieden.

 

Reageer op dit artikel