nieuws

Grant Achatz verplaatst Alinea tijdelijk naar Europa

Restaurant

De Amerikaanse chef-kok Grant Achatz verplaatst begin 2016 zijn driesterrenrestaurant Alinea in Chicago tijdelijk naar Madrid. De zaak in de VS sluit vier weken voor een grondige verbouwing, in die tijd neemt hij zijn intrek in NH Collection Eurobuilding in de Spaanse hoofdstad.

Grant Achatz verplaatst Alinea tijdelijk naar Europa

Achatz en de brigade van Alinea nemen hun intrek in de VIP Dining Space van het hotel, die aangepast wordt aan de look&feel van Achatz’s restaurant in Chicago.

De verhuizing van Alinea naar NH Collection Eurobuilding is uniek: nooit eerder verhuisde een driesterrenchef met zijn gehele brigade naar een ander continent.

Met de komst van het tijdelijke restaurant van Achatz verwelkomt NH Hotel Group de zesde sterrenchef binnen de keten, die het aantal Michelinsterren van NH Collection Eurobuilding eveneens op zes brengt.

Pijlers

Hoogwaardige gastronomie is één van de pijlers van NH Collection en de samenwerking met sterrenchef Grant Achatz past dan ook naadloos in deze merkstrategie.

‘NH Collection biedt gasten niet alleen het beste op het gebied van service, hospitality en innovatie, maar ook op culinair niveau. Met de komst van Grant Achatz hebben we de absolute top in huis en kunnen we onze gasten een unieke gastronomische ervaring bieden binnen de muren van één enkel hotel’, aldus Hugo Rovira, managing director van NH Hotel Group Spanje, Portugal en Andorra.

In NH Collection Eurobuilding bevinden zich vier restaurants, waaronder DiverXO van David Muñoz, het enige driesterrenrestaurant in Madrid. Met de komst van Grant Achatz telt het hotel tussen 12 januari en 6 februari 2016 zes Michelinsterren. Ook heeft Paco Roncero van tweesterrenrestaurant La Terrazza del Casino in Madrid, zijn naam verbonden aan restaurant Domo in hotel Eurobuilding.

Zesde sterrenchef

Achatz is de zesde sterrenchef die zich verbindt met de NH Hotel Group. Naast de eerder genoemde Muñoz en Roncero zijn dat ook Óscar Velasco (2* voor Santceloni in Hesperia Madrid), en in Nederland natuurlijk Chris Naylor (1* voor Restaurant Vermeer in NH Barbizon Palace te Amsterdam) en Jacob Jan Boerma (3* voor Restaurant De Leest in Vaassen, Consulting Chef voor NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky te Amsterdam). Of de samenwerking na 6 februari verdergaat, is niet bekend.

Reageer op dit artikel