nieuws

Ingmar Ipema naar The Harbour Club Kitchen

Restaurant

Ingmar Ipema, de voormalig chef van Bib Gourmand-restaurant Fris in Haarlem, kookt na een korte periode bij sterrestaurant The Dylan, nu voor het nieuwe Amsterdamse restaurant The Harbour Club Kitchen,

Ingmar Ipema naar The Harbour Club Kitchen

Deze vijfde vestiging van The Harbour Club bevindt zich bij het Wyndham Apollo hotel in Amsterdam en is recent van start gegaan. In het weekend van 30 mei nam het restaurant na een slow-opening voor het eerst reserveringen aan.

Ingmar Ipema werkt in Amsterdam als sous-chef naast executive chef Mark Vaessen. Vaessen heeft de regie over alle restaurants van The Harbour Club.

Ingmar Ipema werkte ruim vier jaar voor Fris in Haarlem, het restaurant van Lex en Sophia Gasseling. Op 1 februari begon hij bij Vinkeles, het restaurant van The Dylan bekroond met een Michelinster. Over zijn korte loopbaan bij dit sterrestaurant zegt Ipema tegen Misset Horeca: ‘Het bleek niet mijn bedrijf te zijn. Toen ben ik verder gaan kijken.’ Meer woorden wil Ipema er niet aan besteden.

‘Ik ben nu sous-chef onder Mark Vaessen. Als alles goed verloopt is het wel de bedoeling dat ik uitgroei tot chef, maar dat duurt nog wel even.’

Over de nieuwe keuken van de Harbour Club Kitchen zegt Ipema: ‘Stoere uitstraling. 250 couverts, waaronder boots, die ronde zitjes. We serveren een aan tafel bereidde steak tartare maar ook salades, een twee-gangen lunch die we binnen het uur serveren. Met name voor de zakelijke markt omdat we zo dicht bij de Zuidas zitten. In de keuken staat tevens een Josper gril.’

 

Reageer op dit artikel