nieuws

Kandidaten NK Oestersteken bekend

Restaurant

De laatste voorronde van het 22e NK Oestersteken is achter de rug. De winnaars van de voorrondes strijden tijdens de horecavakbeurs BBB, die van 5 tot en met 7 oktober 2015 wordt georganiseerd in het MECC in Maastricht, om het nationale kampioenschap.

Kandidaten NK Oestersteken bekend

Tijdens Villa’s Culinaire Wijntheater op het strand van Villa Westend in Velserbroek streden acht mannen en één vrouw om een finaleplek. Een driekoppige jury onder leiding van de winnaar van 2014, Bas de Koeijer, beoordeelde het openen van dertig Zeeuwse platte oesters per deelnemer op snelheid, vakkundigheid en presentatie.

De laatste voorronde werd gewonnen door Peter Oreel van de Zeeuwse Oestermannen. Roxanne Willemse van Sanna’s Cookery en Jan ter Beek, leerling van het ROC Amsterdam en tevens stagiair bij Okura Amsterdam, behaalden respectievelijk een tweede en derde plaats.

Oyster Opening World Cup
Het NK Oestersteken is een initiatief van horecavakbeurs BBB, het Wijntheater en de Stichting Europa Culinair. Aan de finale tijdens horecavakbeurs BBB doen vijf kandidaten mee. De nummers 1 en 2 mogen deelnemen aan het EK (European Oyster Opening Championships) en WK (Oyster Opening World Cup).

Reageer op dit artikel