nieuws

Koken op kachel Sergio Herman: 45.000 euro

Restaurant

De kachel waarmee Sergio Herman de sterren van de hemel kookte in zijn restaurant Oud Sluis in Sluis staat te koop. De kachel staat bij een keukenspecialist in het Belgische Geel.

Koken op kachel Sergio Herman: 45.000 euro

Sergio Herman maakte in juni 2013 bekend te stoppen met Oud Sluis. In december van dat jaar sloot de deur definitief Broer Michel runt nu een bedrijf vanuit deze locatie.

Voor zijn keuken in sterrenrestaurant Oud Sluis in Zeeland liet Sergio Herman door fabrikant Ben Martin een fornuis op maat maken met vier inductievuren.  Na de sluiting van Oud Sluis kocht Haeck Horeca Service in Geel de imposante inox kachel over. Dit meldt De Gazet van Antwerpen.

Het fornuis is nu blikvanger in de toonzaal van de keukenleverancier. ‘Iedereen is er erg benieuwd naar’, lacht zaakvoerder Jerry Haeck. ‘We vragen er 45.000 euro voor. Als je het nieuw en op maat gemaakt bestelt, ligt de kostprijs niet veel hoger.’

Maar volgens de krant is het doel van de keukenspecialist niet om het fornuis verkocht te krijgen. ‘Wie een dergelijk budget aan een keuken kan uitgeven, kan een eigen fornuis op maat laten maken. Dat is tot op de millimeter naar de wensen van de klant gemodelleerd.’

Klik hier voor een foto van deze kachel. 

Reageer op dit artikel