nieuws

Lars van Galen* voorzitter jury Prix Taittinger

Restaurant

Lars van Galen, sterchef van ‘t Lansink in Hengelo, is de nieuwe voorzitter van de culinaire wedstrijd Prix Taittinger. Hij volgt de Frans-Nederlandse chef Jean Jacques Menanteau op. Van Galen won de Prix Taittinger International in 2011.

Lars van Galen* voorzitter jury Prix Taittinger

Sterchef Van Galen bepaalt samen met de 10-koppige jury, bestaande uit topchefs uit België en Nederland, welke koks dit jaar de Benelux zullen vertegenwoordigen tijdens de internationale finale in Parijs.

Op maandag 12 oktober wordt voor de 49e keer de prestigieuze Prix Culinaire Le Taittinger voor de Benelux georganiseerd. Koks kunnen zich weer inschrijven om kans te maken op deze titel. De finale is op 23 november in Parijs.

Drie Nederlandse en drie Belgische chef-koks mogen uiteindelijk meedoen aan de lokale voorrondes van deze culinaire wedstrijd.

Koks die deel willen nemen aan de Prix Culinaire kunnen zich inschrijven door een mail te sturen naar prix.culinaire.taittinger@taittinger.fr. Om deel te kunnen nemen moeten de chefs wel aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Minimaal 5 jaar ervaring als kok
  • Tussen de 24 en 39 jaar oud
  • Momenteel werkzaam als kok in een restaurant.

Prix Culinaire ‘Le Taittinger’

Al in 1967 werd voor het eerst de Prix Culinaire International Pierre Taittinger georganiseerd. Groot-Brittannië neemt dit jaar voor het eerst deel aan de competitie. De nationale finale staat daar onder leiding van de bekende BBC presentator en chef van Le Gavroche** Michel Roux Jr.

Reageer op dit artikel