nieuws

Librije*** van 29 naar 71 op wereldranglijst

Restaurant

1 juni wordt de lijst met de beste 50 restaurants van de wereld voor 2015 bekend gemaakt, The World’s 50 Best Restaurants. Voor het eerst heeft het Britse vakblad Restaurant Magazine voorafgaand aan de beste 50 nu al vast de nummers 51 tot en met 100 vrijgegeven.

Librije*** van 29 naar 71 op wereldranglijst

De Librije staat op 71. Chef Jonnie Boer is met deze notering de hoogst genoteerde Nederlandse chef in de posities van 51 tot 100 wereldwijd. Vorig jaar stond de driesterrenchef op nummer 29. Het jaar daarvoor (2013) op nummer 57.

Ook in België valt  een  grote naam uit de top 50. Peter Goossens staat mij zijn Hof van Cleve op nummer 54, vorig jaar nog op 45. Voor het eerst sinds lange tijd hoort Goossens niet bij de 50 beste restaurants volgens Restaurant Magazine. Collega driestermenrestaurant Hertog Jan van chef Gert de Mangeleer klimt naar 53. Vorig jaar stond Hertog Jan op 65.

Noma

De titel van ‘beste restaurant ter wereld’ ging al vijf keer naar Noma van Rene Redzepi  in Kopenhagen, dat alleen in 2013 zijn nummer één positie moest afgeven aan het Spaanse El Celler de Can Roca.

Margot Janse
De Nederlandse chef, Margot Janse in Zuid-Afrika, staat met haar restaurant The Tasting Room op nummer 88. Ze deelt deze notering met Zuma uit Dubai, dit restaurant staat tevens op 88.

Bekijk hier de noteringen van 51 tot 100. 

Reageer op dit artikel