nieuws

Mac van Dinther geweigerd bij Amsterdams restaurant

Restaurant

Recensent van de Volkskrant, Mac van Dinther, is voor het eerst in zijn carrière geweigerd bij een restaurant. Van Dinther wilde dineren bij het Citroën Restaurant in Amsterdam maar mocht niet aan tafel om te proeven.

Mac van Dinther geweigerd bij Amsterdams restaurant

Mac van Dinther had ‘zoals gebruikelijk’ gereserveerd onder een valse naam, schrijft de Volkskrant. Maar toen hij zich meldde, herkende eigenaar, Niels Wouters hem. Wouters vroeg Van Dinther of hij een recensie wilde schrijven. Van Dinther:  ‘Natuurlijk, dat is mijn vak’ waarna Wouters hem de toegang weigerde.

Eigenaar Wouters erkent dat de recensent is weggestuurd. ‘We zijn net twee weken open en de pers is nu al niet weg te branden. Het is gewoon too much. Je krijgt meteen een hijgerige Amsterdamse meute op je dak.’ Wouters doet een mea culpa en stelt dat ‘het achteraf misschien een beetje oenig was’ om de recensent de deur te wijzen.

Ook Iens.nl
Van Dinther begrijpt niets van de gang van zaken. ‘Iedereen schrijft tegenwoordig recensies, via recensiesites als Iens bijvoorbeeld. Bovendien moeten de meeste restaurants het voor een groot deel hebben van zulke publiciteit. Als niemand over ze schrijft krijgen ze het heel moeilijk.’

Volgens ondernemer Wouters heeft de afkeer tegen publiciteit niets met de kwaliteit van het eten te maken. ‘Onze chef-kok Sander Louwerens is voor de duvel niet bang. Mac is een prima kerel. Over een paar weken is hij van harte welkom.’

Het Citroën Restaurant is een samenwerking tussen restaurant Lof in de Haarlemmerstraat en De Goudfazant en Café Modern in Noord. Het opende in april als één van de twee pop-up restaurants in de voormalige Citroëngarage op het Stadionplein. Het andere restaurant is Baut Zuid.

 

Reageer op dit artikel