nieuws

Nederlands restaurantconcept opent vestiging in Irak

Restaurant

Het Nederlandse all-in concept ABC Restaurants werkt aan expansie in een niet-alledaagse regio: via een Iraakse gast werd mede-eigenaar Maarten Meurs warmgemaakt om een vestiging in Irak te openen.

Nederlands restaurantconcept opent vestiging in Irak

Meurs werd door een gast van Irakese afkomst geattendeerd op de afwezigheid van all-in concepten in Irak. De mede-eigenaar van ABC Restaurants is enthousiast over de mogelijkheden van deze nieuw te veroveren markt. Als het concept een succes blijkt in Irak, wil ABC Restaurants meer stappen in het Midden-Oosten zetten.

Die expansie zal samen worden opgezet met twee leveranciers van ABC: Deli XL en Horeko. Deli XL is al lang leverancier en Alex Hermans van die groothandel is naast toeleverancier intussen ook vriend van de familie. En adviseur op het gebied van rendementsverbetering.

Keukenmanagement
Hermans adviseerde Meurs om voor de negen keukens in zee te gaan met automatiseerder Horeko, om de tot dan gebruikte word en excel bestanden en verschillende personeelsplanners in te ruilen voor het keukenmanagementsysteem van Horeko.

Ook Horeko gaat mee naar Irak, om ook daar de systemen te installeren. De drie partijen trekken samen op om het eerste ABC Restaurant in Irak van de grond te krijgen. Waar en wanneer precies dat open moet, is nog niet bekend.

ABC Restaurants zit in Velp en huisvest negen verschillende restaurants onder één dak in Velp. Bij ABC werken 250 medewerkers.

Reageer op dit artikel