nieuws

Realitysoap over nieuwe Amsterdamse foodhal in Zuidoost

Restaurant

In Amsterdam opent eind mei een nieuwe foodhal: World of Food in Zuidoost. In de voormalige parkeergarage Develstein gaan 25 koks hun eigen toko runnen. Ze komen allemaal uit Zuidoost en hebben stuk voor stuk hun eigen verhaal – een verhaal dat ze vertellen in de realitysoap die over hen wordt gemaakt door Ruud van Egmond.

Realitysoap over nieuwe Amsterdamse foodhal in Zuidoost

‘Voor velen van hen was koken tot voor kort een uit de hand gelopen hobby. Ze geven hun baan op om in World of Food hun droom te volgen’, meldt Ruud van Egmond op de site van Het Parool (11 mei 2015). De realityserie die Van Egmond maakte, is een coproductie van De Beeldbrigade en Bijker Film & TV. In zes afleveringen schetst hij de verhalen van de personen achter de toko’s. Het zijn mensen die net zo exotisch zijn als de gerechten die ze koken. ‘Je kunt het zo gek niet bedenken: Armeens, Indisch, Pakistaans, Soedanees, Egyptisch, Ghanees en Surinaams’, aldus Van Egmond.

De koks hebben straks hun eigen unit in Develstein, met een zelfgekozen huisstijl. In een foodcourt in het hart van de parkeergarage komen duizenden zitplaatsen, waar de maaltijden – van rond de €10 – genuttigd kunnen worden. ‘Dat hippe van de Foodhallen in West ga je hier niet vinden. Het ziet er niet zo gelikt uit, het heeft meer het marktkraamgevoel. Het wordt authentieker, puurder en je betaalt geen €4 voor een glas wijn.’

McDonald’s en Subway

Of de geplande openingsdatum van 29 mei wordt gehaald, durft Van Egmond nog niet met zekerheid te zeggen. ‘Ze zijn sowieso al een jaar langer bezig geweest met de verbouwing. Het is een hele klus om de boel gelijkvloers te maken in een parkeergarage.’ Om een breed publiek aan te spreken, zullen er naast de kleine ondernemers ook bekende ketens neerstrijken in World of Food, McDonald’s en Subway bijvoorbeeld.

De eerste aflevering van de realityserie ‘Koken voor de wereld’ wordt zondag 17 mei om 16.25 uur uitgezonden op NPO 2.

Reageer op dit artikel