nieuws

Stan Kerckhoffs geïnaugureerd als SVH Meestergastheer

Restaurant

Stan Kerckhoffs is dinsdag 19 mei officieel geïnaugureerd als SVH Meestergastheer. Kerckhoffs is maître en sommelier bij Latour* in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee. Hij is de 41e SVH Meestergastheer in Nederland.

Stan Kerckhoffs geïnaugureerd als SVH Meestergastheer

De officiële versierselen werden uitgereikt door SVH Meesterkok Margo Reuten en SVH Meestergastheer Petro Kools (Restaurant Da Vinci** in Maasbracht). Kerckhoffs vroeg hen omdat zij zijn grote voorbeelden zijn en hem inspireerden ook SVH Meester te worden. In hun toespraak omschreven zij Kerckhoffs als een gedreven, gepassioneerd gastheer. Commercieel directeur van Huis ter Duin Stephan Stokkermans vertelt enorm trots te zijn op de titel voor Kerckhoffs, die elf jaar geleden begon bij Latour. Hij sprak van ‘een bijzondere avond voor een bijzondere man’.

Jonge mensen stimuleren
De titel is een langgekoesterde droom voor Kerckhoffs. Hij kijkt ernaar uit zijn titel nu te gaan uitdragen. ‘Ik investeer graag in jonge, gepassioneerde mensen, want passie en gedrevenheid zijn de ingrediënten om de juiste beleving te creëren voor de gasten. Deze titel is voor mij een steun in de rug om mij nog meer in te zetten om jonge mensen te stimuleren te groeien in de gastronomie. Het gaat tenslotte om de toekomst van ons prachtige vak.’ Om die reden wil Kerckhoffs van Grand Hotel Huis ter Duin ook nog meer een opleidingsinstituut maken.

Reageer op dit artikel