nieuws

Zilveren Ui voor Sidney Schutte

Restaurant

Executive chef Sidney Schutte van Waldorf Astoria Amsterdam en Librije’s Zusje Amsterdam heeft de Zilveren Ui 2014 gekregen. De trofee wordt uitgereikt aan de chef-kok die de tafelzuren van Kesbeke het best verwerkt in zijn gerechten.

Zilveren Ui voor Sidney Schutte

Schutte kreeg de onderscheiding maandag 18 mei uit handen van Oos Kesbeke, directeur van het gelijknamige Amsterdamse bedrijf in tafelzuren. Kesbeke prees Sidney voor zijn vakmanschap en durf. General manager Roberto Payer van Waldorf Astoria Amsterdam deelt met trots in het eerbetoon.

Meesterkok Sidney Schutte is de zesde chef die de Zilveren Ui in ontvangst heeft genomen. Zijn voorgangers zijn topchefs Paul Fagel (2008), Margo Reuten (2009), Lucas Rive (2010), Ron Blaauw (2011) en Erik van Loo (2013).

De onderscheiding wordt uitgereikt aan de chefkok die eigen tafelzuur het best verwerkt in culinaire gerechten en daarmee het dagelijks gebruik van tafelzuren stimuleert.

Oos Kesbeke prees Sidney Schutte voor zijn vakmanschap en durf: ‘Ik ben enorm trots dat ik jou als zesde topkok de Zilveren Ui mag aanbieden. Het is een culinaire onderscheiding die past bij een innoverende chef zoals jij.’

Reageer op dit artikel