nieuws

Acht talenten in Nederlandse voorronde Bocuse d’Or

Restaurant

Acht koks gaan op 15 juni meedoen aan de voorronde voor de Nederlandse finale om Bocuse d’Or in de keukens van Friesland Campina Innovation Centre in Wageningen.

Acht talenten in Nederlandse voorronde Bocuse d’Or

De acht talenten, zoals de wedstrijdorganisatie ze betitelt, zijn afkomstig uit het hele land. Het zijn: Martin Berger (Hotel Nobel, Ballum), Erwin Heeffer, (restaurant De Molen, Kaatsheuvel), Gert van der Heijden (Landgoedhotel Het Rode Koper, Leuvenum), Emiel Kwekkeboom (La Rive, Amsterdam), Frank van Rijsbergen,(Allure,Rotterdam), Kees Visser (Bij Kees, Zierikzee), Marco van der Wijngaard, (De Hoefslag, Bosch en Duin) en Joost Opdenoordt (Joost-kookt, Tolkamer). Kwekkeboom won in 2013 de Prix Taittinger Benelux.

Jury
De deelnemers worden beoordeeld door een jury die bestaat uit SVH Meesterkok Marco Poldervaart (restaurant ’t Havenmansje, Harlingen) aangevuld met Joop Braakhekke (Le Garage en En Pluche in Amsterdam) en Leendert Klaassens, (restaurant De Graancirkel Drachten) coach bij Bocuse d’Or Nederland. André van Dongen, chef bij Friesland Campina vormt de keukenjury en beoordeelt specifiek de werkwijze van de deelnemers.

Nederlandse finale
De best presterende deelnemers gaan door naar de Nederlandse Bocuse d’Or finale op Gastvrij Rotterdam op 21 september 2015. Tijdens die finale wordt de Nederlandse chef gekozen die Nederland mag vertegenwoordigen bij de Europese Bocuse d’Or finale in Boedapest in mei 2016.

Paul Bocuse
De Bocuse D’Or is een internationale kookwedstrijden met Europese en nationale voorrondes. Topchef Paul Bocuse is de naamgever. Om de twee jaar is de mondiale finale in Lyon. Bij de afgelopen editie in januari 2015 was Jan Smink de Nederlandse deelnemer. Hij eindigde als negende. Jonnie Boer is namens Nederland jurylid.

Reageer op dit artikel