nieuws

Chefs uit sterzaken openen Stiel op 31 juli

Restaurant

Lars de Bois en Muus Rietveld openen op 31 juli hun nieuwe zaak, restaurant Stiel, in Schagen. De Bois was chef-kok bij sterzaak De Vrienden van Jacob in Santpoort en Muus Rietveld was souschef bij Restaurant Lastage* in Amsterdam.

Chefs uit sterzaken openen Stiel op 31 juli
De nieuwe maitre van Stiel: Merel Geven-Heuzer

Chefs Muus Rietveld en Lars de Bois starten de zaak samen met Maike Zijp. Gezicht van de zaak aan de voorkant wordt maître Merel Geven-Heuzer (1988), nu nog werkzaam als maître sommelier bij Lucas Rive in Hoorn. Geven-Heuzer was onder meer leidinggevende bij Restaurant Vis in de haven van Hoorn en werkte daarvoor bij Posthoorn in Monnickendam. Geven-Heuzer heeft daarnaast haar eigen wijn-importbedrijf, KretaWijnen.nl 

Zijp tegen Misset Horeca: ‘Nu wordt het pand in Schagen grondig verbouwd. Het zal knokken worden tegen de deadline maar op 31 juli willen we echt open. Met een volledige nieuwe keuken van Palux, inductie. De eerste dag, 31 juli,  is voorbehouden voor genodigden en op 1 en 2 augustus, tijdens het Popweekend in Schagen, willen we onszelf presenteren aan het grote publiek.’

Gasten die willen reserveren – nu al mogelijk – kunnen terecht vanaf vijf augustus.

Eerder zeiden De Bois en Rietveld tegen Misset Horeca: ‘Twee kapiteins op één schip zien we niet als bezwaar, maar juist als een kracht. Dat wij samen een zaak willen starten, stamt nog uit onze schooltijd. Toen probeerden we elkaar al te overtroeven met gave gerechten. Wij geloven dat we als sparringpartners het meeste uit onze wederzijdse creativiteit kunnen halen,’ vertelden De Bois en Rietveld.

Stiel komt aan de Markt in Schagen in een pand waar tot eind vorig jaar Grand Café 1741 zat, Deze zaak werd failliet verklaard.

Reageer op dit artikel