nieuws

Dutch Weed Burger zet in op verdubbeling markt

Restaurant

The Dutch Weed Burger, de burger gemaakt van zeewier, heeft de ambitie om in 2020 de markt voor dit groene eiwitproduct te verdubbelen. Nu is de markt van groene eiwitten 1,5 procent van de totale vleesverkoop.

Dutch Weed Burger zet in op verdubbeling markt

Het zeewier uit de weedburgers bevat plantaardige eiwitten die vergelijkbaar zijn aan vlees, maar het milieu minder belasten. Er is minder schaarse landbouwgrond voor nodig en de CO2-uitstoot is lager. MVO Nederland maakte op 5 juni 2015 bekend The Dutch Weed Burger te ondersteunen bij het veroveren van de voedselmarkt.
1,5 procent
Momenteel ontwikkelt de vraag van consumenten naar vleesalternatieven zich nauwelijks. ‘De markt voor groene eiwitten in retail schommelt al een paar jaar rond de 1,5 procent van de totale vleesverkoop. Er is echt een gamechanger nodig om die barrière te slechten’, zegt Pieter Goudswaard, Sustainable Business Developer bij MVO Nederland.
Stoer
Hij denkt dat The Dutch Weed Burger een breed publiek kan aanspreken met plantaardige eiwitten. ‘Niet als alternatief voor vlees,  maar gewoon als lekker en stoer plantenproduct..’
Bagels & beans
Vorig najaar kondigde Bagels & Beans, nummer 53 in de Horeca Top 100 van merken en bedrijven van Misset Horeca, al aan de Dutch Weed Burger op de kaart te zetten,

Reageer op dit artikel