Edwin Vinke en Soenil Bahadoer op Flemisch Food Bash

Edwin Vinke en Soenil Bahadoer op Flemisch Food Bash

Edwin Vinke, tweesterrenchef van De Kromme Watergang, kookt op het event Flemisch Food Bash. Ook zijn tweesterrencollega Soenil Bahadoer van De Lindehof uit Nuenen is aanwezig.

Edwin Vinke serveert samen met Mike Dooms op het culinaire festival duizend oesters. ‘We maken oesters met Margaritha en algen,’ zegt Dooms.’We doen dit op de zondagavond.’

Voor het event dat op 5 juli plaatsvind in België, Oostduinkerke, zijn nu al 3300 kaarten verkocht. Tegen 800 vorig jaar. Al deze bezoekers kunnen gerechten proeven van topchefs voor 6 euro. Daarnaast zijn er ook bieren te proeven, kun je barista’s aanschouwen, slagers, bakkers, kappers en dj’s.

De Nederlandse Hidde de Brabander (patissier) en bakkers Edwin Klaasen en Jurgen Koens zijn ook actief op Flemisch Food Bash.

Tweesterrenchefs

Andere internationale sterrenchefs die voor dit event naar België komen zijn de Italianen Anthony Genovese, Il Pagliaccio** en Heinz Beck van driesterrenrestaurant La Pergola.