nieuws

Een nieuwe richtlijn voor strandexploitanten

Restaurant

NEN, de organisatie die in Nederland het normalisatieproces ondersteunt, heeft een nieuwe richtlijn ontwikkeld voor strandexploitanten.

Een nieuwe richtlijn voor strandexploitanten

Deze richtlijn helpt strandexploitanten bij het beheer van hun stukje natuur. De richtlijn ‘Toerisme en verwante diensten – Vereisten en aanbevelingen voor strandexploitatie’, biedt de strandbeheerder een mooi pakket richtlijnen waarmee hij doordachte beslissingen kan nemen in verband met het beheer van zijn strand.

Strandbeheer
Naast het algemene strandbeheer, komen ook alle andere belangrijke aspecten aan bod voor veilig vertoeven op het (zand)strand, zoals: reiniging, infrastructuur, afvalverwijdering, planning en promotie. De norm waarborgt ook dat de vrijetijdsactiviteiten die in strandzones worden georganiseerd vanuit het oogpunt van maatschappelijke verantwoordelijkheid tot stand komen. Hij bevat ook tips voor badgasten in verband met veiligheid en hygiëne. Reisorganisatoren, hoteleigenaars, projectontwikkelaars en plaatselijke besturen kunnen de norm gebruiken om hun stranden beter te beheren.

 

Reageer op dit artikel