nieuws

Gemeente Son en Breugel moet handhaven tegen overlast restaurant

Restaurant

De gemeente Son en Breugel moet binnen een maand handhavend optreden tegen de geluidsoverlast die wordt veroorzaakt door café-restaurant De Zwaan. Dat heeft de rechtbank Oost-Brabant donderdag 11 juni 2015 beslist.

Gemeente Son en Breugel moet handhaven tegen overlast restaurant

De voorzieningenrechter oordeelde dat de gemeente het restaurant moet verplichten om voldoende maatregelen te treffen zodat aan de geluidsnormen wordt voldaan. Tot die tijd mag restaurant De Zwaan ‘s nachts  geen muziekband of DJ meer laten spelen. Dit onder last van een dwangsom van 2500 euro per overtreding.

Klachten over overlast

Buurtbewoners klagen al jaren over geluidsoverlast en vroegen de gemeente al vanaf 2009 om  handhavend op te treden. Bij metingen werd diverse keren een geluidsovertreding geconstateerd.  In 1995 bleek al dat de geluidsnormen op de gevel van de woning van buren fors werd overschreden wanneer ‘s nachts livemuziek werd gespeeld tijdens feesten en partijen.

Maatregelen

Er moeten ingrijpende maatregelen worden genomen om geluidsoverlast te beperken. Zo moet onder meer het dak worden geïsoleerd en de ramen in de rechter zijgevel worden dichtgemetseld. De gemeente trad in het verleden al eens handhavend op, maar dat zorgde er niet voor dat De Zwaan voldoende geluidsreducerende maatregelen trof.

Handhavingsbesluit

De gemeente wordt nu verplicht om binnen vier weken een handhavingsbesluit te nemen waarin is vastgelegd dat tot aan de geluidsnormen wordt voldaan, De Zwaan ’s nachts geen livemuziek mag laten spelen.

Reageer op dit artikel