nieuws

Gerenommeerde chef Alexandre Mazzia op Folie Culinaire

Restaurant

Tijdens het exclusieve vakevenement voor de internationale gastronomie, Folie Culinaire, zal de befaamde Franse chef Alexandre Mazzia kookdemonstraties verzorgen.

Gerenommeerde chef Alexandre Mazzia op Folie Culinaire

Mazzia is geboren in Congo en verhuisde naar Frankrijk, waar hij zijn opleiding genoot. Na zijn opleiding  werkte hij in tweesterren zaken in de omgeving van Parijs, gevolgd door huizen zoals Fauchon met Pierre Hermé als chef en naderhand bij Pierre Gagnaire, Alain Passard en Michel Bras. In Spanje heeft Mazzia gewerkt bij Santi Santamaria en Martín Berasategui (drie sterren), waar hij de kaart opbouwde.

Eigen zaak 
In 2014 opent hij zijn eigen zaak A.M., wat staat voor Alexandre Mazzia en een verwijzing is naar Âme (ziel). In 2015 wordt hij bekroond tot Grand de Demain (‘een grote voor de toekomst’), krijgt hij een Michelinster, de Gault Millau d’Or en de Prix Créateur, door Omnivore tijdens het Omnivore Food Festival. De keuken van Mazzia wordt gezien als een van de meest creatieve van Frankrijk, door invloeden uit Afrika en Japan en door een enorme creatieve ziel.

Folie Culinaire vindt plaats van 5 t/m 7 oktober 2015 in MECC Maastricht.

Reageer op dit artikel