nieuws

Groot Warnsborn treedt toe tot Euro-Toques

Restaurant

Hotel-Restaurant Groot Warnsborn wordt donderdag 25 juni geïnaugureerd als lid van het gilde van Euro-Toques. Het Arnhemse restaurant is daarmee het vijftiende lid uit ’s lands grootste provincie.

Groot Warnsborn treedt toe tot Euro-Toques

Groot Warnsborn werkt met natuurlijke, bij voorkeur streek- en seizoensgebonden gerechten. Sinds kort wonen er 180.000 honingbijen op het landgoed die voor de lokale honing zorgen.  Daarnaast is Groot Warnsborn is de enige plek in Nederland waar Europese rivierkreeftjes in de wateren voorkomen. In het restaurant van Groot Warnsborn, La Belle Source, staat de keuken onder leiding van chef-kok Maarten Meijst.

Euro-Toques
Euro-Toques is 29 jaar geleden door driesterrenchef Paul Bocuse in het leven groepen om een ‘een dam op te werpen’ tegen het gebruik van kunstmatige toevoegingen in het eten. Koks die gehoor gaven aan deze oproep en schriftelijk verklaarden zich te houden aan de ‘Code van Eer’ mochten lid worden van Euro-Toques. In deze ‘Code van Eer’ is nadrukkelijk opgenomen dat de leden gebruik maken van natuurlijke, bij voorkeur, streek en seizoen gebonden producten.

Reageer op dit artikel