nieuws

‘Hartverwarmende’ acties voor afgebrand restaurant

Restaurant

Ondernemers en gasten zijn in actie gekomen voor Hans en Grietje in Zeewolde. Een brand legde het pannenkoekenrestaurant in de nacht van 22 op 23 juni volledig in de as.

‘Hartverwarmende’ acties voor afgebrand restaurant

Gasten van het restaurant en ondernemers uit de omgeving dragen een steentje bij aan de wederopbouw. ‘Hartverwarmend’, zo schrijven de eigenaren van het restaurant op Facebook.

Initiatieven

Zo gaf de eigenaar van supermarkt Plus Postma in Lelystad de opbrengst van de verkoop van het eigen merk pannenkoekenmix van de afgelopen dagen aan de restauranteigenaren. Gasten van het pannenkoekenrestaurant schonken op verzoek ook (heksen)beeldjes om het terrein weer in ‘Hans en Grietje stijl’ te brengen. Daarnaast konden kinderen dit weekend bij het afgebrande restaurant voor een euro een ritje op een pony maken. Een initiatief van twee vrijwilligers die de opbrengst hiervan aan de restauranteigenaren gaven.

Boven verwachting

Bedrijfsleider Ricardo de Vries noemt het aantal hartverwarmende initiatieven boven verwachting. Het restaurant bakt nu in de buitenkeuken -naast het speelterrein – de pannenkoeken. De ondernemers hopen snel een tijdelijk onderdak te vinden zodat ze gasten ook bij slecht weer welkom kunnen heten.

Dankbaar

Op Facebook bedanken de restauranteigenaren de gasten voor de beeldjes die ze hebben ontvangen. Ook schrijven ze dankbaar te zijn voor de opkomst dit weekend.

Oorzaak brand

De brand ontstond door kortsluiting in de meterkast. De eigenaren hopen met Pasen 2016 weer officieel de deuren van hun restaurant te kunnen openen.

Reageer op dit artikel