nieuws

Jan Smink opnieuw in finale Bocuse d’Or

Restaurant

Jan Smink strijdt op 21 september 2015 op Gastvrij Rotterdam in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Smink vertegenwoordigde Nederland in januari van dit jaar tijdens de mondiale eindstrijd in Lyon en is titelhouder.

Jan Smink opnieuw in finale Bocuse d’Or

Naast Smink (De Librije, Zwolle) treden de volgende koks aan bij de Nederlandse finale: Gert van der Heijden (het Roode Koper, Ermelo), Emiel Kwekkeboom (La Rive, Amsterdam), Stephan Nijst (De Eetclub, Scheveningen) en Kees Visser (Bij Kees, Ziekerikzee). Stichting Bocuse d’Or Nederland maakte de line up op 18 juni 2015 bekend en spreekt over een ‘ijzersterk’ deelnemersveld.

Nek-aan-nek-race

Vicevoorzitter SVH Meesterkok André van Doorn (restaurant Kasteel Heemstede, Houten): ‘We zien dat de Bocuse d’Or wedstrijden steeds meer talenten aantrekt, ondanks de grote uitdaging waar deelnemers voor komen te staan.  Het zal in Rotterdam een nek aan nek race worden. Alle deelnemers hebben de potentie om te winnen en Nederland te gaan vertegenwoordigen. Ik ben heel benieuwd.’

Negende plek

Vorige week werd bekend dat Van der Heijden en Kwekkeboom waren geplaatst na hun deelname aan de voorronde. Smink behaalde tijdens de mondiale finale in Lyon de negende plek.

Budapest

Tijdens de Nederlandse finale in Rotterdam wordt na 4 uur en 45 minuten koken, beslist wie Nederland gaat vertegenwoordigen bij de internationale Bocuse d’Or. De Europese finale vindt plaats in mei 2016 in Budapest. Deelnemers moeten zich tijdens de Bocuse d’Or Europe 2016 kwalificeren voor de wereldfinale in januari 2017 in Lyon.

Reageer op dit artikel