nieuws

Jonnie Boer tegen voedselverspilling

Restaurant

Jonnie Boer, chef van het driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle zet zich samen met collega’s als Jonathan Karpathios van Vork & Mes in Hoofddorp in tegen voedselverspilling. Deze twee chefs zijn voorstanders van het Chefs Manifest. Met hun handtekeningen bevestigen ze zich in te zetten tegen verspilling van goed voedsel.

Jonnie Boer tegen voedselverspilling

Jonnie Boer en Jonathan Karpathios krijgen onder meer steun van chefs Pepijn Schmeink (Dertien, Rotterdam) en Dalila Sayd van Instock, een restaurant waar chefs koken met ingredienten die normaal gesproken het bord niet halen. Ook KHN, Dutch Cuisine,  Slow Food Chefs Alliantie en Euro-Toques Nederland zijn voorstander.

Chefs Manifest
De vier chefs waaronder Boer en Karpathios hebben allemaal het Chefs Manifest getekend van Damn Food Waste.Met deze actie wil de organisatie chefs in heel Nederland oproepen om minder voedsel te verspillen en ook leerlingen, gasten, thuiskoks en collega’s te inspireren minder eten weg te gooien.

Met hun voorbeeldfunctie zorgen chefs als Jonnie Boer daarmee niet alleen voor milieuwinst in hun eigen keuken, maar ook in die van collega-chefs en consumenten.

De eerste stappen zijn deze weeek gezet. Jonnie Boer, Jonathan Karpathios, Dalila Sayd en Pepijn Schmeink zijn ambassadeur van het Damn Food Waste Chefs Manifest. Met het ondertekenen van het manifest beloven zij zich in te zetten om zelf minder te verspillen, hun menu’s daar zoveel mogelijk op af te stemmen en ook om hun team en gasten te inspireren minder eten weg te gooien.

Pierre Wind
Ook iedere andere chef in een professionele keuken kan het manifest ondertekenen. Dat is mogelijk via de website van Damn Food Waste. Het manifest wordt tijdens Damn Food Waste Rotterdam op 14 juni officieel gepresenteerd aan het grote publiek door onder andere Kok des Vaderlands Pierre Wind en de Rotterdamse ambassadeur Pepijn Schmeink.

Het Chefs Manifest wordt ondersteund door Koninklijke Horeca Nederland, Dutch Cuisine, Slow Food Chefs Alliantie en Euro-Toques Nederland en is mede mogelijk gemaakt door Duurzaam Door.

Reageer op dit artikel