nieuws

Koksgilde en Meesterkoks samen verder in een club

Restaurant

Koksgilde Nederland en Gilde van Nederlandse Meesterkoks hebben de intentie om begin 2016 tot één culinaire club te komen. Met dat plan hebben beide ledenvergaderingen ingestemd. Zo laten de gildes in een persbericht op 15 juni 2015 weten.

Koksgilde en Meesterkoks samen verder in een club

Een werkgroep gaat aan de slag om de voorbereidingen voor de nieuwe vereniging te treffen. Het waarborgen hun eigen identiteit en herkenbaarheid is daarbij een belangrijk onderdeel. De werkgroep bestaat uit Loek Beemster (bestuurslid Gilde van Nederlandse Meesterkoks), Hans Everse (bestuursvoorzitter van Koksgilde Nederland) en werkgroepvoorzitter Ferdie Olde Bijvank.

Meerwaarde

‘Beide verenigingen staan voor vakmanschap en willen de handen ineen slaan om alle vakmensen in de horeca te verenigen, te beginnen met de koks.’, aldus Olde Bijvank.  De bedoeling is dat ook andere vakverenigingen aan te laten sluiten. De gilden zijn ervan overtuigd dat één culinair platform voor alle vakmensen in de horeca meerwaarde oplevert. ‘Alleen al door samen te werken aan het behoud van het ambacht en het vak. Ook wordt het steeds belangrijker culinair Nederland internationaal op de kaart te zetten.’

3500 leden

Koksgilde Nederland is momenteel de grootste vereniging voor koks in Nederland erkend door WorldChefs (de voormalige WACS) en het Gilde van Nederlandse Meesterkoks is het gilde voor koks die SVH Meesterkok zijn. Met het samengaan ontstaat een netwerk van 3500 koks in Nederland.

Reageer op dit artikel